Kaygı (Anksiyete) Bozukluğu

Kaygı (Anksiyete) Bozukluğu kişilerde“sürekli, duruma uygun olmayan ve sürekli bir endişe durumu” söz konusudur. Aşırı hissedilen endişe, kişilerin günlük hayatına olumsuz yönde etki eder ve hatta olağan yaşam etkinliklerini devam ettirmelerini engeller. Kaygı (anksiyete) bozukluğu olan kişiler, olabilecek en kötü sonucu düşünürler, her şey kendi denetimlerinin dışında gibidir,. Endişe ve kaygı daha çok sağlık, aile, para ya da iş gibi konularla ilgilidir. Kaygı aslında hayatın akışında normal bir duygudur, işleyişin bir nevi yakıtıdır ancak burada bahsettiğimiz durum kaygının yoğunluğu ve devamlılığı ile ilgilidir.

Yakın çevresinde ‘evhamlı’ olarak tanımlanan kişiler çoğu zaman endişelerinin aşırı olduğunun farkındadır. Ancak denetlenemeyen bir durumla karşı karşıyadırlar.

Çocukluk dönemi ve genç yetişkinlik dönemi arasında başlayan kaygı sorunları yavaş ve sinsi bir gelişim gösterir. Belirtileri dönem dönem iyileşmeler ve artmalar gösterir. Stresli yaşam olayları olduğunda belirtiler çoğunlukla artar. Problemin oluşmasında ailesel faktörler yaygın olduğu gibi çeşitli stres kaynakları veya kalıtımsal sebeplerde vardır. Kaygı (anksiyete) sorunlarında profesyonel psikolojik destek almak oldukça faydalıdır ve gereklidir. Kişinin sosyal, aile ve iş yaşamını etkileyen bu durum ebeveyn olan kişilerin çocuk yetiştirme dinamikleri üzerindede önemli rol oynar. Kişinin psikolog desteği alması konusunda kararlı tutum sergilemesi önemlidir, kaygı sorunları çok çeşitli bedensel sorunlara da yol açabilir.

Detaylı bilgi ve randevu almak için lütfen arayınız.